Tuho koittaa ilmastonmuutosta torjumattomille yhtiöille

Tuho koittaa ilmastonmuutosta torjumattomille yhtiöille

Ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ihmiskunnan tulee olla täysin päästötön vuoteen 2050 mennessä. Jos tähän ei päästä, ilmaston jatkuvasti kiihtyvää lämpenemistä ei voida ihmisvoimin enää pysäyttää. Tuomiopäivän kello on jo käynnissä ja se tikittää yhä nopeammin kohti tilannetta, jossa pelkät korulauseet, toivomukset ja suositukset eivät enää riitä.

#päivärahahaaste - voiko päivärahoilla elää vai palaako 5000 euroa säästöjä?

#päivärahahaaste - voiko päivärahoilla elää vai palaako 5000 euroa säästöjä?

Voiko pelkillä päivärahoilla elää? Kysymys nousi mieleeni, kun luin ettei sotilasavustuksen kanssa voi tehdä töitä. Tästä inspiroituneena siirsin ensimmäisenä palveluspäivänä kaikki rahat pois käyttötililtä ja antauduin täysin Puolustusvoimien elätettäväksi. Valtio maksoi sotilasavustuksella vuokran ja sähkölaskun. Lisäksi sain päivärahaa noin vitosen päivässä. Juoksevia kuluja palveluksen aikana oli lomaruokailut, sotkun munkit, HSL-liput, kuukausimaksulliset palvelut sekä erilaiset vapaa-ajan aktiviteetit.

Nuorten sijoittajien haasteita

Nuorten sijoittajien haasteita

Nuorten sijoittajien kihtyvä esiinmarssi viimeisten muutaman vuoden aikana, toimii merkittävänä virstanpylväänä suomalaisen sijoituskentän kehityksessä. Aiemmin vanhojen miesten maailmaksi mielletty ala on muuttunut nuorekkaaksi, moninaisemmaksi ja trendikkääksi harrastukseksi kaikenikäisille.

Varusmiespalveluksen itseisarvo on murenemassa  

Varusmiespalveluksen itseisarvo on murenemassa    

Johtotehtävissä toimii yhä useammin ihmisiä joilla ei ole omakohtaista kokemusta varusmiespalveluksen todellisuudesta. Tämä johtuu mm siviilimaailman esimiestehtävien sukupuolijakauman tasoittumisesta. Tämä johtaa yhä useammin tilanteisiin, joissa varusmiespalveluksessa saatua kokemusta saatetaan ajatella vain merkityksettömänä metsässä pyörimisenä tai älyttömänä käskyjen noudattamisena. 

Mitä sijoittamisesta saa sanoa?

Saako kaveria opettaa sijoittamaan? Onko sallittua puhua omasta suosikkiyhtiöstä omassa sijoitusblogissa? Onko kahvihetki kaverin kanssa sittenkin sijoitusneuvontaa?

Sijoittamisesta puhutaan yhä enemmän julkisuudessa, ja varmasti lähes jokaiselta innokkaammalta osakesäästäjältä on tultu kyselemään sijoitusvinkkejä. Vaikka tämä on usein vain kavereiden vitsailua, on todellisuuden sijoitusneuvonta tarkasti säännelty vain osaamisen ja toimiluvan omaaville ammattilaisille.