Varusmiespalvelus varusmiessoittokunnassa

HAku varusmiessoittokuntaan

Olen harrastanut musiikkia aktiivisesti yläasteelta alkaen ja musiikin kanssa on aina ollut erittäin mukava työskennellä. Samalla kuitenkin lukuisat viestinnän työprojektit ja kiinnostus yhteiskunnallista vaikuttamista kohtaan veivät aina yliopistoon asti opiskelemaan politiikkaa ja viestintää.

Varusmiespalvelukseen hakeutumisen aikoihin olin jo kauan seurannut varusmiessoittokunnan viestintäkanavia. Taidokas, innovatiivinen ja ammattimainen viestintä teki vaikutuksen ja päädyin hakemaan kyseiseen palvelustehtävään ja ensisijaisesti viestintätehtäviin.

Pääsykokeissa laaja CV:ni ja portfolioni tekivät vaikutuksen ja päädyin tammikuussa 2018 aloittamaan palvelukseni Parolan panssariprikaatissa Varusmiessoittokunnassa. 

 

Mitä palveluksessa tehdään?

Peruskoulutuskaudella opiskeltiin tuttuun tapaan kaikki välttämättömät armeijassa vaaditut taidot. Valan ja jääkäriylennyksen jälkeen alkoi erikoiskoulutuskausi, joka kesti lokakuuhun asti.

Käytännössä palvelustehtäviini kuului tämän jakson aikana konserttien viestinnän suunnittelua ja toteutusta muun mediatiimin kanssa. Valokuvasin paljon, tuotin grafiikkaa ja jonkin verran myös erilaisia videoprojekteja. Myös viestintä Varusmiessoittokunnan yhteistyökumppaneille sekä mediasuhteiden hoitaminen oli tärkeä osa palvelustani. 

Varusmiessoittokunnan tiedottajan työsuhde päättyi palvelukseni puolessavälissä, jolloin paikkani vakiintui mediatiimin vanhimpana. Sain merkittävästi lisää vastuuta ja vastasin siitä eteenpäin myös muiden tiimiläisten tekemisestä ja toiminnan johtamisesta.

Varusmiessoittokunta tekee vuoden aikana toistasataa keikkaa ja muuta esiintymistä. Suuri osa keikoista on itse toteuttamiamme kiertueita joiden markkinointi oli kokonaan meidän käsissä. Täten työtä riitti todellakin.

 
 
Omakuva uusi.jpg

Viestintä-aliupseeriksi

Lokakuussa meillä alkoi varusmiessoittokunnan oma aliupseerikurssi, jonka viestintälinjalla vietin palvelukseni viimeiset kuukaudet. Kurssilla opiskeltiin mm. viestintäjohtamista, kriisiviestintää ja vaikuttamista. Ammattitaitoa syvennettiin yhä entisestään ja erikoiskoulutuskaudelta tuttuja projekteja toteutettiin täysin itsenäisesti.

Aliupseerikurssilla vastasin AUK 1 -jakson aikana myös kesän mediavarusmiesten kouluttamisesta ja ohjasin heidän työskentelyä taisteluharjoituksissa.

AUK 2 -osuudella johdin usean kiertueen markkinointia ja vastasin tiimin työskentelystä koko ryhmämme vanhimpana. Myös legendaarisen TJ0-biisin ohjaaminen tuli vastuulleni ja sen ohjaajana päädyin myös MTV3:n Kymmenen uutisiin esittelemään projektiamme.