Varusmiespalvelus varusmiessoittokunnassa

HAku varusmiessoittokuntaan

Olen harrastanut musiikkia aktiivisesti yläasteelta alkaen ja musiikin kanssa on aina ollut erittäin mukava työskennellä. Samalla kuitenkin lukuisat viestinnän työprojektit ja kiinnostus graafista ilmaisua kohtaan veivät aina yliopistoon asti opiskelemaan viestintää.

Varusmiespalvelukseen hakeutumisen aikoihin olin jo kauan seurannut varusmiessoittokunnan viestintäkanavia. Taidokas, innovatiivinen ja monipuolinen viestintä teki vaikutuksen ja päädyin hakemaan kyseiseen yksikköön ja ensisijaisesti viestintätehtäviin.

Pääsykokeissa laaja CVni ja portfolioni tekivät vaikutuksen ja päädyin tammikuussa 2018 aloittamaan palvelukseni Parolan panssariprikaatissa Varusmiessoittokunnassa. 

 

Mitä palveluksessa tehdään?

Peruskoulutuskaudella opiskeltiin kaikki välttämättömät armeijassa vaaditut taidot. Valan ja jääkäriylennyksen jälkeen alkoi erikoiskoulutuskausi, joka kesti lokakuuhun asti.

Käytännössä palvelustehtäviini kuuluu konserttien viestinnän suunnittelu ja toteutus muun mediatiimin kanssa. Valokuvaan paljon, tuotan grafiikkaa ja jonkin verran myös erilaisia videoprojekteja. Myös viestintä varusmiessoittokunnan yhteistyökumppaneille ja mediasuhteiden hoitaminen on tärkeä osa palvelustani. 

Varusmiessoittokunnan tiedottajan työsuhde päättyi palvelukseni puolessavälissä, jolloin paikkani vakiintui mediatiimin vanhimpana. Sain suuresti lisää vastuuta ja vastasin siitä eteenpäin myös muiden tiimiläisten tekemisestä ja toiminnan johtamisesta. 

Varusmiessoittokunta tekee vuoden aikana toistasataa keikkaa ja muuta esiintymistä. Suuri osa keikoista on itse toteuttamiamme kiertueita joiden markkinointi oli kokonaan meidän käsissä.

Tiimityöskentelyssä jokaisen kiertueen suhteen pyrittiin toimimaan niin, että yksi varusmies on vastuussa koko kiertueen markkinoinnin johtamisesta ja varmistaa että kaikki vaaditut asiat tapahtuvat ja valmistuvat ajoissa. Olin erikoiskoulutuskaudella itse vastuussa Hyvää ja kaunista, Satama soi sekä Carmina Burana -konserttikiertueista. Niiden graafiseen ilmeeseen pääset tutustumaan grafiikka-välilehdestä.

Ylennyin korpraaliksi ensimmäisten joukossa yksiköstämme ja sain lisää vastuuta monenlaisissa tehtävissä.  

 
 
Omakuva uusi.jpg

Viestintä-aliupseeriksi

Lokakuussa meillä alkoi varusmiessoittokunnan oma aliupseerikurssi, jonka viestintälinjalla vietän palvelukseni viimeiset kuukaudet. Kurssilla opiskellaan viestintäjohtamista, kriisiviestintää ja vaikuttamista. Ammattitaitoa syvennetään ja erikoiskoulutuskaudelta tuttuja projekteja toteutetaan lähes täysin itsenäisesti.

Aliupseerikurssilla vastasin AUK 1 -jakson aikana kesän mediamiesten kouluttamisesta ja ohjeistin heidän työskentelyä taisteluharjoituksissa.

AUK 2 -osuudella johdin useamman kiertueen markkinointia ja vastasin tiimin työskentelystä ryhmämme vanhimpana. Myös legendaarisen TJ0-biisin ohjaaminen tuli vastuulleni.